Sport Dres
Emma Line
Geoff Anderson
Creeps 4 You
fiskpaakrogen.dk
My Fish Poster

Torden og bækørreder


Beskrivelse af turen:
Meteorologerne havde varslet lidt om at vejret skulle ændre sig her i løbet af ugen, mere regn og måske også lidt torden. Det var noget jeg havde glædet mig til da jeg er en af de der underlige mennesker der ikke bryder sig så meget om j sol og temperaturer over 25 grader, og så er det også, synes jeg, som om at skyer og lidt vand fra oven kan lokke de lidt større ørreder ud fra deres skjul.
Det var dog ikke helt ligegyldigt hvilken vejrudsigt man kiggede på, for der var nu en del forskel på hvornår de respektive meteorologer mente det ville ramme landet. På både DMI radaren og den tyske Blitzortung sad jeg med jævne mellemrum og fulgte nogle interessante skysystemer, som bevægede sig langsomt op mod Danmark, og det så rigtig spændende ud. Som dagen skred frem kom de tættere på, og jeg gik bare og ventede på at det blev fyraften så jeg kunne komme til åen. Da det endelig blev fyraften gik det bare direkte til Ansager å så hurtigt som færdselsreglerne nu tillod. Da jeg ankom til åen gik det hurtigt med at komme i waders og få gang i fiskeriet. Tordenskyerne var allerde nået op fra Tyskland, og med jævne mellemrum rtes en rumlen i det fjerne.

Efter blot et par minutter huggede den første fisk, men efter et par sekunder slap den af krogen, i næste kast var der hug igen, en fin bækørred på ca 20 cm, der hurtigt kom ud igen. Der gik ca 5 minutter før jeg fik næste hug, det var en bækørred på ca 15 cm som, efter den fik lidt løs line, selv kunne vriste sig af krogen.

Jeg gik lidt opstrøms og affiskede et stykke med nogle gode sving. I første sving huggede en bækørred på ca 20 cm. Mens jeg gik stykket igennem, kom tordenvejret tættere på, og den fjerne rumlen blev afløst af nogle mere markante brag. I det sidste sving så jeg 3 fisk der med få sekunders mellemrum var i overfladen og snappede insekter. Jeg lagde fluen ud foran den der var tættest på, som huggede på fluen i samme sekund den landede i vandet. Det var en mindre bækørred på ca 15 cm, derefter lagde jeg igen fluen ud lidt længere nedstrøms, og igen et kontant hug næsten med det samme. Denne blev, med sine 29 cm og anslået vægt på ca 300 gram, dagens største.

Alle fiskene huggede på en lille gul og orange nymfe med kuglekædeøjne.

Tordenvejret var nu så tæt på at det var uforsvarligt at fiske videre, jeg skyndte mig op til bilen og kørte en tur til Grindsted å for at se om jeg kunne nå lidt fiskeri der. Det blev kun til et kvarters tid før tordenvejret også ramte her, så jeg pakkede sammen og kørte hjem.

Fangster fra denne rapport

Bækørred (Salmo trutta forma fario) Fanget ved fluefiskeri. 
Denne bækørred blev genudsat. Syd- og Sønderjylland, Ansager Å (Å / bæk) bækørredfiskeri, flue, regnorm, blink, spinner, pletter

Bækørred (Salmo trutta forma fario)

Fanget ved fluefiskeri flue
Fangst tidspunkt eftermiddag
Vægt:
0,3 kg.
Længde:
29 cm.
Konditionsfaktor:
1,23

Denne bækørred blev genudsat.

Stemningsbilleder

Gå til Kasper Strube's profil
Kasper Strube (onsdag d. 3. juni 2020 19:20:53)
Så fine billeder og god historie
Gå til Ryan Sigwulf Jacobsen's profil
Ryan Sigwulf Jacobsen (onsdag d. 3. juni 2020 22:42:46)
Tak. håber på lidt samme vejr imorgen, men gerne uden torden så tæt på.
Klik på et af ikonerne her under, hvis du vil dele din rapport.

Shopping guide
Det største udvalg - I den største butik – Til den bedste pris.
Havture med M/S Bodil og M/S Muddi.
Find din nærmeste forhandler af kvalitetstøj fra Geoff Anderson her
Levende agn til fisketuren - levering lige til døren
Spændende fiskegrej til en god pris!
Få din helt egen fiskeplakat!
Find FiskeFoto.dk på Facebook
Pausefiskeren.dk