Sport Dres
Emma Line
Geoff Anderson
Pausefiskeren.dk
fiskpaakrogen.dk
ilures.dk

Makreltur til Hvide Sande


Beskrivelse af turen:
De seneste dages østenvind, je temperaturer og krydret med lidt meldinger om at makrellerne nu havde indfundet sig ved vestkysten, ansporede min fiskemakker Michael og jeg til en aftenstur til Hvide sande. Afgang henad eftermiddagen og små halvanden time senere parkerede vi på p-pladsen ved sydmolen. Adgangskort til HSSC´s betalingszoner, rensehus mm var klaret på nettet hjemmefra, nemt og bekvemt, og så sparede man også lige en 10´er som kunne bruges på en kvart isvaffel senere.
Vi påbegyndte den lange vandretur ud mod spidsen af molen, eller så lang er den nu heller ikke, men den føltes lang da vi allerede ved anstigningen til selve molen blev angrebet af hundredevis af små svirrefluer, som satte sig overalt, på arme, ben, i ørerne, i håret og flere gange måtte man stå og fnyse som en gal tyr, fordi en af de små, ellers normalvis så fredelige nyttedyr, forsøgte af kravle op i næsen. Vi var begge overbeviste om at det kun var et problem indtil vi nåede længere ud over vandet, men nej de kære små forblev en plage hele aftenen. Heldigvis for os var der så meget gang i makrellerne og så mange fascinerende naturoplevelser den aften på molen, at vi stort set glemte alt om de små fluer der kredsede om os som, nå ja fluer om en kokasse.
Vi havde kun lige taget vores første skridt ud på molen, da den første naturoplevelse mødte os. Tæt på molen vuggede en skarv rundt i den smule bølger der nu var, jeg nåede lige at sige til Michael se der er en skarv, før den dykkede, og 5 sekunder senere kunne jeg så sige, se Michael der er en skarv med en ca 50 cm lang ål i næbbet. Ålen blev slugt som et stykke kogt spaghetti, og den næsten udrydningstruede fiskeart blev et individ fattigere. Ikke den fedeste start, men heldigvis skulle det kun blive bedre derfra.
Vi fik mast os ned gennem de store sten og fandt en lille plads mellem de mange flinke tyske fisketurister hvor vi lige kunne stå på et nogenlunde vandret underlag og begyndte at fiske. Nu er det jo sådan med makrelfiskeriet at man altid har et valg, enten kan man benytte en telefonpæl med påmonteret kaffemølle og et forfang med kroge nok til at gøre en erhvervsfisker misundelig, eller den lettere løsning med en let spinnestang og et enkelt blink monteret for enden.
Jeg har altid været tilhænger af det sidste, af to årsager. For det første synes jeg det er nemmere at afkroge makrellen når den er kommet på land, de mange kroge bliver ikke viklet ind i hinanden af et full house med de små energiske fisk, og så er fighten og hele oplevelsen også, i mine øjne, bare så meget bedre på det lette grej, og så er der det faktum at jeg alligevel ikke kan nå at spise så mange makreller, så der er ingen grund til at fange flere end jeg behøver. Mit valg af grej denne aften blev derfor en 12 fods spinnestang med en kastevægt på 5-30 gram, grunden til at jeg valgte en 12 fods stang er at det er nemmere at løfte en kroget fisk ind over molen ved de lidt vanskelige adgangsforhold sådan en bunke store granit sten fordrer, og desuden kan blinket også lettere løftes fri af de yderste sten når indspinningen når til vejs ende. Som agn brugte jeg et 24 grams ABU Toby blink i sølv/sort, og det så ud til at makrellerne ikke var helt afvisende overfor dette.
At makrellerne var på stedet så vi, udover at vi havde hug i gennemsnitligt hvert 3. kast, også i form af det opbud af predators der var i området, flere gange så vi sæler stikke hovedet op af vandet, to gange så vi laks på anslået 7 – 8 kilo springe helt fri af vandet og de små både med håbefulde lystfiskere trak flere gange så tæt på molen at vi, hvis vi ville, kunne have kroget et par stykker af dem.
Da vi begge havde 5-6 makreller i vores spande, satte vi os ned et lille stykke tid, og bare observerede alle de spændende ting der skete omkring os, vi havde begge opnået det mål vi havde sat os inden turen. Efter vi havde siddet lidt og nydt forestillingen genoptog vi fiskeriet, der var stadig en lille times fisketid tilbage. Vores total catch lød på 12 makreller til Michael og 10 til mig. Min største var 41 cm og vejede 790 gram.

Fangster fra denne rapport

Makrel (Scomber scombrus) Fanget ved spinnefiskeri. 
Denne makrel blev hjemtaget. Vestjylland, Hvide Sande (Havn / mole) forfang, flue, røget makrel, flåd, agnfisk, fight, minitun

Makrel (Scomber scombrus)

Fanget ved spinnefiskeri på blink - ABU Toby 24 gr
Fangst tidspunkt aften
Vægt:
0,79 kg.
Længde:
41 cm.
Konditionsfaktor:
1,15

Denne makrel blev hjemtaget.
Kasper Strube (onsdag d. 7. august 2019 15:26:09)
En god fortælling og flotte makreller

Stemningsbilleder

Nyeste fangster på FiskeFoto

Klik på et af ikonerne her under, hvis du vil dele din rapport.

Kasper Strube Webdesign
Shopping guide
Det største udvalg - I den største butik – Til den bedste pris.
Fiskegrej og havture med M/S Bodil og M/S Muddi.
Find din nærmeste forhandler af kvalitetstøj fra Geoff Anderson her
Spændende fiskegrej til en god pris!
Gennemløbere til havørredfiskeri
Find FiskeFoto.dk på Facebook
Pausefiskeren.dk

Find profil