Sport Dres
Emma Line
Geoff Anderson
Pausefiskeren.dk
fiskpaakrogen.dk
ilures.dk

Knude en ny fiskeart - ferskvandskvabbe


Beskrivelse af turen:
Der er langt imellem de nye fiskearter for mig, men idag fik jeg en. En art som jeg har jagtet i mange år, men som jeg ikke hidtil har haft held til at fange. Knude, åleknude eller ferskvandskvabbe som den også kaldes. Knuden lever i ferskvand, og er mest aktiv om natten om vinteren. Knuden findes bl.a. i Gudenåsystemet, og det er også i Gudenåen jeg før har fisket efter knuder.
Idag skulle fiskeriet dog foregå på en lidt anderledes måde. Jeg havde fået et tip fra min kammerat Søren, som havde fanget nogle mindre knuder med net. Knuderne havde gemt sig i nogle gamle rør, som lå på lavt vand i en sø. Rørene er nok i sin tid blevet lagt ud, som et fiskeredskab til ål, men nu husede de altså knuder. Jeg kørte ud til søen ved 10 tiden, og iført waders, varme sokker og pandelampe, gik jeg ud i sivskoven, for at finde ålerørene. På min lille isfiskestang var et stykke skallefilet monteret på en enkeltkrog, og 20 cm. oppe af linen et par splithagl. Jeg fandt hurtigt flere rør, og fiskede for enderne af dem... vandet var blikstille og spritklart, så det var nemt at følge med i, hvad der skete på bunden. Der var dog ingen aktivitet. Et par små aborrer og trepiggede hundestejler viste sig i lyskeglen fra pandelampen, men ingen knuder. Da jeg havde fisket til 4 - 5 rør uden held, måtte jeg lige se, om der overhovedet var liv i rørene. Et rør blev løftet op, og ud kom en lille knude. Knuden var skræmt, og ville naturligvis ikke bide efter sådan en overraskelse. Nå... måske var agnen ikke god nok, så jeg skiftede til universalagnen en stor regnorm. Jeg fortsatte fiskeriet ved nogle rør, som jeg tidligere havde fisket ved. Pludseligt skete der noget... regnormen bevægede sig i små ryk ind i røret, og en lille muddersky kom ud. Jeg gav modhug, men der var ikke noget. Måske havde regnormen bare selv kravlet ind i røret? Jeg prøvede igen... og denne gang var der ingen tvivl. Regnormen blev guffet af et eller andet. Jeg gav fisken lidt tid, og så et modhug. Og så sad den der sku. En lille knude på kun 13 cm., men alligevel en helt fantastisk fisk! Måske er det årets fisk, det er i hvert tilfælde en art, som jeg har haft på ønskelisten i mange mange år. Søen må få et besøg til i denne vinter. : )

Fangster fra denne rapport

Knude (Lota lota) Fanget ved medefiskeri. En fantastisk art! :D Østjylland, (sted ikke oplyst) (Sø / mose) isfiskeri, vinter

Knude (Lota lota)

Fanget ved medefiskeri på enkeltkrog - med regnorm
Fangst tidspunkt nat
Længde:
13 cm.
En fantastisk art!
Søren Johansen (tirsdag d. 18. december 2018 05:40:01)
Sejt så var den der 😁
Michael Knudsen (tirsdag d. 18. december 2018 06:51:23)
Fedt, tillykke! En tidlig julegave.

Stemningsbilleder

Ferskvandskvabben blev fanget på et bundforfang agnet med regnorm.
Ferskvandskvabben blev fanget på et bundforfang agnet med regnorm.
Der var super spændende at fiske direkte foran knudens skjulested.
Der var super spændende at fiske direkte foran knudens skjulested.
Knudejagt i rørskoven i en kold med fuldstændig vindstille december nat.
Knudejagt i rørskoven i en kold med fuldstændig vindstille december nat.
Den lille isfiskestang fungerede godt til snigefiskeriet.
Den lille isfiskestang fungerede godt til snigefiskeriet.

Nyeste fangster på FiskeFoto

Klik på et af ikonerne her under, hvis du vil dele din rapport.

Kasper Strube Webdesign
Shopping guide
Det største udvalg - I den største butik – Til den bedste pris.
Fiskegrej og havture med M/S Bodil og M/S Muddi.
Find din nærmeste forhandler af kvalitetstøj fra Geoff Anderson her
Spændende fiskegrej til en god pris!
Gennemløbere til havørredfiskeri
Find FiskeFoto.dk på Facebook
Pausefiskeren.dk

Find profil